O restoranu Pergola

Gastro priča vlasnika Pergole i chefa Fabricia Vežnavera počela se kuhati još u prošlom stoljeću, u okrilju obiteljske tradicije kad je ’96.godine s ocem otvorio klasični restoran-konobu u primorskom duhu.

Food Design

Na Vežnaverovoj adresi u Zambratiji od tih su se godina neke stvari preokrenule i potpuno izvrnule kako bi zasjale u novom ruhu, a nekima je Vežnaverovo kuharsko umijeće ostalo i danas vjerno. S 2010. godinom obiteljska konoba promijenila je paradigmu i postepeno se počela pretvarati u mjesto food designa te postala jednim od najpoželjnijih restoranskih iskustava u Hrvatskoj. Ideju za restrukturiranje restorana vodila je Fabricijeva ljubav prema lokalnim namirnicama i svim njihovim blagodatima, ali i ambicija da s dobro poznatim i cijenjenim proizvodima ponudi nešto drugačije, modernije, maštovitije.

Restoran Pergola u JRE

Restoran Pergola ušao je u prestižnu europsku udrugu mladih kuhara Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). JRE je asocijacija koja okuplja 350 ugostitelja iz deset zemalja i promiče poštivanje tradicije te kreativnost i inovativnost kod mladih kuhara pod motom talent&passion (talent i strast).

Poštujući tradiciju, ali istražujući neke nove horizonte, Vežnaver je svojim kulinarskim talentom privukao lokalnu zajednicu na svoju stranu, strane goste no i sam vrh gastronomske scene. Njegova je Pergola prva među istrijanskim restoranima uvrštena u prestižni Michelinov vodič, a ujedno se može pohvaliti i s visokim ocjenama Falstaffovog restoranskog vodiča iz 2018. godine. Članstvo u prestižnoj europskoj udruzi mladih kuhara Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) kao i nedavno osvojena nagrada za chefa sutrašnjice Gault&Millau (2019.), pečatiraju ime Fabricio Vežnaver u krugove vrhunskih kuhara – ali što je važnije, potvrđuju ga kao onog chefa koji svom poslu pristupa sa strašću, željom da ostane inovativan i svoj, drugačiji od drugih te uvijek vjeran onomu najboljem od tradicije i naravno, hrani koju priprema.